Wat is EFT Relatietherapie?

‘There are so many dances in love relationship’ - Sue Johnson 

Emotionally Focused Therapy (EFT) is ontwikkeld door Sue Johnson en is een zeer effectieve vorm van relatietherapie. Bij EFT staan liefde en emoties centraal en worden deze erkend als drijvende kracht in een relatie. Problemen ontstaan als mensen zich op dit vlak niet gezien en erkend voelen door hun partner. Dit creëert een onveilige hechting. EFT is erop gericht om het onderliggende vertrouwen en de verbinding in de relatie te herstellen. Het is een volwaardige en effectieve therapeutische methode. Uit onderzoek blijkt dat de paren die EFT therapie volgen, geholpen worden, los van de lengte van hun relatie. Ze kunnen het onveilige patroon veranderen en leren weer veilig met elkaar te verbinden.

EFT Relatietherapie: voor wie?

Je kunt EFT relatietherapie proberen als je je herkent in de onderstaande problemen:

  • Loop je vast in je relatie?
  • Voel je jezelf niet gehoord of gezien?
  • Bestaat er een conflict in je relatie en weet je niet meer hoe je verder moet?
  • Loopt het niet lekker, of ontlopen jullie elkaar?
  • Wil je je relatie verdiepen?
  • Of loopt alles goed en wil je gewoon graag eens een 'relatie-APK' doen?

Behandeltraject EFT Relatietherapie

In de praktijk past Ilkana verschillende technieken toe. Eén van deze methodes is EFT (Emotionally Focused Therapy). Tijdens de sessies wordt er gewerkt met communicatieregels en worden praktische afspraken gemaakt. 


empoweru-relatietherapie-innerchild

Wist je dat

Bij EFT staan liefde en emoties centraal en worden deze erkend als drijvende kracht in een relatie. Problemen ontstaan als mensen zich op dit vlak niet gezien en erkend voelen door hun partner. En dit creëert een onveilige hechting tussen partners.