Over Ilkana Yusifova - Van den Berg

Mijn naam is Ilkana Yusifova - Van den Berg. Ik ben in Azerbeidzjan geboren, maar woon al lange tijd met mijn man en drie kinderen in Utrecht Leidsche Rijn. Ik ben integratief therapeut geworden omdat ik heb ervaren dat we als mensen over een zelfgenezend vermogen beschikken. Die ervaring heb ik opgedaan doordat het leven mij de nodige uitdagingen bracht waar geen klinkklare oplossingen voor waren. 

Tijdens mijn succesvolle carrière als management consultant en program manager aan de top van de bankenwereld, voelde ik me een vreemde eend in de bijt. Ik was hoogsensitief en de harde, ego-gerichte wereld van bankiers begon me steeds meer tegen te staan. In dit interview op indebuurt Utrecht lees je meer over mijn carrière aan de top van de bankenwereld.

Ongewenste kinderloosheid en prikkelbare darmsyndroom

Een aantal situaties volgden die mijn leefden op zijn kop zette. Ik werd overvallen door een zeldzame ziekenhuisbacterie, die me alle energie ontnam. Vervolgens kreeg ik te maken met miskramen, ongewenste kinderloosheid, met gewichtstoename en het prikkelbare darmsyndroom. 

Integratief psychotherapeut

Omdat de reguliere zorg geen oplossingen kon bieden voor mijn problemen, ging ik op onderzoek uit. Ik leerde mezelf te helen door naar de kern van mijn problemen terug te gaan en vanuit daar te werken aan een alternatieve levensstijl. Dat deed ik op eigen kracht, ik wist intuïtief wat goed was om te doen. Toen ik eenmaal begon te lezen over integratieve therapie begreep ik pas dat hier ook opleidingen en studies voor zijn. Omdat ik heb ervaren dat een holistische benadering van complexe problemen oplossingen biedt, ben ik me gaan omscholen. 

Hypnotherapie, EMDR en meer

Het is inmiddels alweer 15 jaar geleden dat ik startte met de opleiding hypnotherapie, waarna de opleiding EMDR, brainspotting en orthomoleculaire geneeskunde volgden. Daar bleef het niet bij. Ik heb inmiddels een uitgebreide therapeutische achtergrond, waarbij ik praktijkervaring combineer met constante opleiding en studie. Inmiddels pas ik ook ACT, regressietherapie en EFT-relatietherapie toe om mijn cliënten te begeleiden. In dit overzicht zie je welke diploma’s en certificaten ik heb behaald. 

Helen vanuit eigen wijsheid

Mijn Azerbeidzjaanse afkomst, carrière als succesvolle zakenvrouw en ervaring en opleiding als integratief therapeut helpen mij om een breed scala aan persoonlijke problemen te doorgronden. Ik ben open-minded, nieuwsgierig en kan gericht vragen stellen die eraan bijdragen om snel tot de kern van een probleem te komen. Vervolgens bied ik met mijn kennis, talent en ervaring een op maat gemaakt behandeltraject dat je helpt om vanuit je eigen wijsheid te helen. Op jouw tempo, en op een manier waar jij je comfortabel bij voelt. Complexe problemen los je niet op met een simpele methode, je lost ze op door stapsgewijs jezelf beter te leren kennen. Ik ondersteun je graag in dat proces, dat niet altijd makkelijk is, maar wel bijdraagt aan de verbetering van jouw levenskwaliteit. 

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk in het centrum van Utrecht, of in mijn praktijk aan huis in Leidsche Rijn. 

Lieve groet, 

Ilkana


empoweru-ilkana-praktijk-voor-hypnotherapie-emdr-integraletherapie_teutrecht.jpg

Levenservaring

Alle professionele trainingen en therapieën die ik heb geleerd, wegen niet op tegen de kennis die heb verworven uit mijn eigen levenservaringen.